HR | EN | IT | DE
Ortodoncija

Zahvaljujući modernoj ortodonciji, DENTORIUM ordinacije imaju mogućnost da tretiraju vrlo zahtjevne malokluzije pacijenata, pacijentima poravnaju zube i pretvore ih u prekrasan osmijeh. DENTORIUM ordinacije svojim pacijentima nude fiksna i mobilna pomagala, a dva su osnovna tipa:


Suradnici DENTORIUM ordinacije iskusni su i kvalificirani specijalisti ortodoncije. Prije početka ortodontskog tretmana u dogovoru s pacijentom i specijalistom ortodoncije dogovara se termin za konzultacije i dogovor te pregled i izradu digitalne panoramske slike. Prije početka ortodontskog tretmana u dogovoru s pacijentom i specijalistom ortodoncije dogovara se termin za konzultacije i dogovor te pregled i izradu digitalne panoramske slike u nasoj ustanovi.

Endodoncija

DENTORIUM ordinacije opremljene su sofisticiranim sustavima za tretiranje korijenskog kanala, čišćenje i proširivanje čak i najtanjih kanala koristeći nikal-titan (NiTi) rotirajuće instrumente. Korijenski kanali nerijetko su čitav sustav razgranatih zubnih kanalića koji se šire kao delta rijeke (otuda i ime - root delta). Cijelo to područje treba biti očišćeno i dezinficirano. Neočišćeni ostatak tkiva u kanalu predstavlja područje za razvoj bakterije koje uzrokuju upalu. Zahvaljujući Obtura i Touch'n'Heat toplinsko kondenzacijskim tehnikama punjenja kanala, stomatolozi DENTORIUM ordinacija mogu hermetički ispuniti i najsitnije kanaliće. Zub tretiran na ovakav način služiti će pacijentu mnogo godina, a korijen se može koristiti za buduće složene protetske rekonstrukcije.

Tretmani korjenskih kanala u našim ordinacijama su bezbolni!


Tretman bolesti parodonta

Više od 10 posto svjetske populacije pati od bolesti parodonta. U Hrvatskoj je taj postotak znatno viši: prosječno 70 posto populacije boluje od parodontoze. Bolest se pojavljuje u tridesetim godinama i u pravilu pogađa više muškarce od žena.

Parodontna bolest je bolest parodontnih tkiva. Uzrokovana je dugotrajnom upalom koja rezultira povećanjem broja bakterija u kontaktnoj zoni zuba i mekih tkiva. Umnožavanje bakterija vodi k destrukciji potpornih struktura zuba u zubnom džepu. Najučestaliji uzroci su nedostatak oralne higijene, smanjen imunitet, nasljedne sklonosti, dugotrajni stres, pušenje? Direktan i primaran uzrok stvaranja bolesti parodonta je formacija zubnog plaka, punog bakterija usred zanemarivanja svakodnevne oralne higijene. Neredovitom i neispravnom čišćenju zuba slijedi formiranje kamenca na zubnoj površini. Kamenac ozljeđuje i uništava gingivu (zubno meso) uzrokujući upalu (gingivitis).

Neizliječena dugotrajna upala desni, uzrokovana aktivnošću bakterija i njihovih toksina, dovodi do slabljenja vlakana vezivnog tkiva koje vezuje zub za kost. Posljedica su spuštanje desni i stvaranje inficiranih zubnih džepova. Slabljenje i destrukcija vezivnog tkiva dovodi do klimanja zuba i njihovog ispadanja.

Emdogain - pomoć pri parodontozi
Emdogain je novi preparat koji vrlo efikasno pomaže u liječenju bolesti parodonta. Emdogain je biološki preparat švedska tvrtke Biora A.B. koji je odraz novog, biološkog koncepta regeneracije parodontalnog tkiva. Emdogain obnavlja potporne strukture zuba uništene parodontalnom bolesti, potpuno obnavljajući njihovu strukturu i funkciju. Najvažnija komponenta Emdogaina je amelogenin - protein koji proizvodi ljudski organizam jedino tijekom perioda formacije zuba u fetalnom stadiju života. On odigrava ključnu ulogu u formaciji zubi i njihovih struktura. Nepoželjne posljedice korištenja Emdogaina nisu primijećene.

Kako djeluje Emdogain?

Zub je fiksiran za stjenke koštane alveole putem specijalne potporne strukture koja sadrži cement korijena, periodontni ligament, alveolarnu kost i koštani greben. Niti kolagena vežu cement korijena s koštanom strukturom. Emdogain fiziološki regenerira potporne strukture zuba. Regeneracija podrazumijeva ponavljanje prirodnog procesa formacije potpornih struktura zuba, koji se inače odvija u djetinjstvu. Emdogain pacijentima daje šansu da sačuvaju svoje zube.

Brzo zarastanje nakon tretmana Emdogainom

Zarastanje rana nakon kori?tenja tretmana Emdogainom iznimno je brzo. Odmah nakon što je apliciran preparat počinje intenzivan proces regeneracije potpornog tkiva zuba. Kompletan proces regeneracije traje oko jedne godine, a u mnogim slučajevima i dulje. Tokom tog perioda mnogo ovisi o pacijentu. Najvažniji faktor je sustavna i trajna suradnja sa stomatologom što uključuje redovite posjete stomatologu, nadziranje procesa nakon tretmana te pomno praćenje savjeta stomatologa. U to su uključene i instrukcije o pravilnoj oralnoj higijeni, Četkanju zuba... Zahvaljujući uzajamnom trudu moguće je postići željeni rezultat i spriječiti gubitak zubi.

Dječja stomatologija


DENTORIUM ordinacije zbrinjavaju djecu u ugodnoj atmosferi slijedeći pravilo o postepenom i blagom pristupu djetetu na stomatološkoj stolici. DENTORIUM ordinacije najmlađim pacijentima nude usluge:

"Zubar bez boli"

Mnogi pacijenti posjet stomatologu nužno povezuju s boli te ih plaši i sam pogled na stomatološku stolicu. DENTORIUM ordinacije nude soluciju "zubara bez boli" koja je korisna kod svih pacijenata koji se ekstremno boje stomatološkog tretmana. Jedan sat prije operacije pacijent prima lijek (u obliku tablete) kojim se omogućuje potpuno ne-stresni stomatološki tretman.

Nakon takvog tretmana pacijent ne smije voziti automobil!

Ako želite dobiti više informacija ili zakazati termin, molimo vas da nas kontaktirate.

VAŽNO: Ako već imate vaše rendgenske slike, intraoralne slike, fotografije ili plan tretmana vašeg stomatologa, pošaljite nam ih e-mailom, poštom ili faxom. To će pomoći u određivanju vašeg dentalnog statusa i najboljeg tretmana, te troškove i vremenski raspored toka tretmana.

Funkcijska dijagnostika i terapija

Funkcijska dijagnostika i terapija je način dijagnosticiranja problema povezanih sa poremećajima čeljusnog zgloba, živčane muskulature, okluzije i artikulacije.

Terapija otklanja probleme kao što su bolovi u području čeljusnog zgloba, glave, čeljusne i vratne muskulature, škripanje i škljocanje zgloba čeljusti, parafunkcije (škripanje i stiskanje zubima).

Većina tih problema se rješava udlagama uz eventualne fizikalne vježbe.

Definitivna th se uspostavlja sanacijom zubi, tj. uspostavljanjem fizioloskih međučeljusnih odnosa. Dijagnostika obuhvaća temeljiti pregled koji obuhvaća pregled zubi, okluzije (zagriza), artikulacije (čeljusne kretnje), statike tijela i manualnih kretnji koje izvodi terapeut, kojim se otkriva patološki pomak koji uzrokuje bol. Najčešći uzroci su škripanje i stiskanje zubima, sniženi ili pomaknuti zagriz, stres i sl.

KaVo ARCUS digma II:
Ultrazvučni uređaj za funkcijsku analizu temporo-mandibularnog zgloba koji funkcionira na principu ultrazvučnih valova, da u što kraćem vremenu odredi položaj donje čeljusti u odnosu na položaj lubanje u vremenu kraćem od 5 minuta. Korisnost Digme je vidljiva kod izrade svih protetskih radova, mostova, proteza, te nagriznih udlaga kod bolnosti čeljusnog zgloba.

- NTI udlaga vrši prevenciju kod boli mišića, ali isto tako kod boli zgloba i čeljusti, ukočenosti vrata, zubne osjetljivosti te različitih tipova glavobolja.

- TMZ relaksacijska udlaga specijalno je oblikovana udlaga dizajnirana za terapiju poremećaja temporomandibularnog zgloba (TMZ). Ekstremne abrazije zuba, problemi s otvaranjem usti te glasno škljocanje zgloba prilikom kretnji donje čeljusti simptomi su tzv. mioatropatije. Ti problemi su često uzrokovane nepravilnostima u okluziji, kao što su ortodontski defekti, ekstremno visoki ispuni ili protetske restauracije. TMZ poremećaji vrlo su često uzrokovani preopterećenjem koje je rezultat pretjerane mišićne aktivnosti, često povezane sa stresom. TMZ relaksacijska udlaga je solucija za sve one koji stišću ili škripe zubima (najčešće noću), što je nesvjesna reakcija na stres nakupljen preko dana.

TMZ udlaga je efikasan i trenutni oblik tretmana neugodnih simptoma problematičnog temporomandibularnog zgloba. Ti simptomi su:

  • Jutarnja ukočenost i umor čeljusti
  • Neobjašnjiva bol vrata i glavobolje
  • Bol uha
  • Škljocanje i bol u TMZ-u
  • Abrazije zuba

TMZ udlaga je intraoralna naprava koja služi uravnoteženju medučeljusnih odnosa. Prilikom njene izrade je potrebno uzimati otiske zuba, ali ona ne utječe direktno na zube. Njena funkcionalnost se bazira na prikladnom usklađivanju mandibule, eliminirajući pritisak u zglobu, te opuštanju bolnih mišića vrata i glave.

Potpuno rješavanje svih simptoma može zahtjevati daljnji tretman specijaliste.

Sva prava pridržana © Dentorium-malinska.hr 2013

Dentorium logo